Νέες διευκρινίσεις για την υποβολή παραίτησης εκπαιδευτικών

Σας κοινοποιούμε το με αριθμ. πρωτ. 11219/31-03-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Μαγνησίας με θέμα “Διευκρινίσεις για την υποβολή παραίτησης εκπαιδευτικών“.

Οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται από την

1η Απριλίου 2020 ημέρα Τετάρτη έως και την 10η Απριλίου 2020 ημέρα Παρασκευή.

Oι αιτήσεις παραίτησης των εκπ/κών θα υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ως ακολούθως:

  1. Ηλεκτρονικά με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης η οποία θα δημιουργείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σας επισημαίνουμε ότι αφού εκδώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση παραίτηση σας πρέπει να την αποστείλετε επίσης ηλεκτρονικά στην υπηρεσία μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email mail@dipe.mag.sch.gr της Δν/ση μας και να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να ενημερωθείτε για την παραλαβή και την πρωτοκόλληση της.
  2. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης παραίτησης με την ανωτέρω ηλεκτρονική διαδικασία (π.χ. στην περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί κωδικοί taxisnet λόγω της υποβολής φορολογικής δήλωσης από το σύζυγο) θα γίνεται  μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Νομού μας, να  μεριμνήσουν  ώστε το παρόν μήνυμα, με τις οδηγίες που ακολουθούν, να περιέλθει σε γνώση όλου του μόνιμου εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού των σχολικών σας μονάδων.

  • Για το έγγραφο της ΔΠΕ Μαγνησίας μαζί με τις οδηγίες πατήστε εδώ.
  • Για το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ  με θέμα “Διευκρινίσεις για την υποβολή παραίτησης εκπαιδευτικών” πατήστε εδώ
  • Για το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ  με θέμα Παραιτήσεις εκπαιδευτικών πατήστε εδώ.
  • Για να κατεβάσετε την αίτηση παραίτησης πατήστε εδώ.
  • Για τα δικαιολογητικά πατήστε εδώ.