Σχετικά με το πρόγραμμα της κολύμβησης για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων, σας δίνουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το αντικείμενο. Η ενημέρωση αφορά συνοδούς και γονείς των μαθητών. Επίσης μπορείτε ενημερώσετε τους μαθητές και τους γονείς τους με υλικό από το έγγραφο της Δ/νσης με αριθμό πρωτοκόλλου Φ24/11434/31-10-2018 με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο της κολύμβησης».

  • Το μάθημα διεξάγεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και στις δύο Δημοτικές εγκαταστάσεις. Στις δύο πισίνες του ΕΑΚ Βόλου και στις δύο πισίνες του κολυμβητηρίου στη Νέα Ιωνία. Το νερό και στις δύο πισίνες είναι σε θερμοκρασία 27ο -30ο C. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ποιότητας νερού γίνονται καθημερινά από το Χημείο του κράτους. Οι χώροι είναι θερμαινόμενοι και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής τόσο γύρω από τις πισίνες όσο και στα αποδυτήρια.
  • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ανθρώπων εκτός των αθλουμένων στην εγκατάσταση, κάτι που διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό την ασφάλεια μαθητών και συνοδών. Επειδή όμως μπορεί από αμέλεια των μικρών μαθητών να συμβεί απώλεια κάποιου αντικειμένου, καλό είναι να μην έχουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα ή να τα παραδίδουν πριν το μάθημα στους συνοδούς τους.
  • Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά και πάντα υπάρχει ικανός χρόνος για ντύσιμο και σίτιση μετά το τέλος του προγράμματος. Όσον αφορά τη διατροφή των μαθητών απλά πρέπει να τηρούνται οι κανόνες όπως ακριβώς συμβαίνει όταν το καλοκαίρι χαιρόμαστε με ασφάλεια τη θάλασσα.
  • Το βάθος της πισίνας εκμάθησης για τους αρχάριους μαθητές είναι μέχρι 1 μέτρο και για τους μαθητές που έχουν κολυμβητική εμπειρία και θα προπονούνται στη μεγάλη πισίνα περισσότερο από 1.80 μέτρα.
  • Τα λεωφορεία που μετακινούν τους μαθητές τηρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και τις ανάλογες προδιαγραφές που απορρέουν από την αντίστοιχη νομοθεσία.
  • Έχουν δοθεί κατευθύνσεις και οδηγίες στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στον υγρό στίβο οι οποίοι θα εκπονήσουν το πρόγραμμα, αναφορικά με τη σωστή συμπεριφορά στους χώρους των αποδυτηρίων και της πισίνας. Οι συγκεκριμένοι Γυμναστές θα βοηθούν τους μαθητές και τους συνοδούς σε όλη τη διάρκεια παραμονής τους στην εγκατάσταση.
  • Θερμή παράκληση προς τους γονείς των μαθητών εάν δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ιατρικής φύσης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ή εάν το παιδί λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, να ενημερώσουν έγκαιρα τους συνοδούς αλλά και τους Γυμναστές στην πισίνα.
  • Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τόσο η φύση και το νόημα των μαθημάτων όσο και η ένταση της προπόνησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αύξηση της κόπωσης ή και τραυματισμών.