12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και στην πόλη μας, ταυτόχρονα με άλλες πόλεις/κόμβους της Ελλάδας το 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στον χώρο του Τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), Γ.Καρτάλη & Ροζού. Το Φεστιβάλ στον Βόλο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ομάδα “TALOS” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για το φετινό φεστιβάλ στους μαθητές/τριες και επισκέπτες παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα σε όσα Σχολεία επιθυμούσαν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν workshops μικρής διάρκειας, που απευθύνονταν στους μαθητές και επισκέπτες του χώρου.

Περισσότερα για τις συμμετοχές και τα έργα των μαθητών στο σύνδεσμο digifestvolos.blogspot.com